Agenda 2018

14 april 2018

22e Mannendag, Delfland

De aula van scholengemeenschap Christelijk Lyceum Delft.

Molenhuispad 1, 2614 GE, Delft (Locatie Google Maps)

  • Inloop 8:30u.
  • Aanvang 9:30u. Einde ca. 15:30u.
  • Kosten: 18 euro, te betalen bij binnenkomst (contant, giraal).
  • Alle koffie/thee/fris, fruit, lunch e.d. zijn inbegrepen.

Er is volop parkeergelegenheid op het schoolterrein zelf.

14 april 2018

22e Mannendag, Delfland

Jammer maar helaas, deze mannendag is alweer voorbij

Beschrijving

Thema

Martin Madern

Samen Volharden

Er wordt veel aan teambuilding gedaan om leden van teams aan het begin van projecten klaar te stomen om targets te halen.

Belangrijk? Zeker! Immers, je leert de mensen kennen en maakt afspraken over het werk. Je legt relaties .... alhoewel, is dat zo? Zijn dat 'relaties'?

Wat zijn dat eigenlijk, relaties? Wat is specifiek aan een relatie; Wat doet een relatie met je; Wanneer is een relatie eigenlijk vruchtbaar en betrouwbaar; Hoe lang duurt het om een relatie te bouwen, wanneer kun je erop bouwen?

Kun je in een relatie ook tegenslag en verdriet delen? Hoe belangrijk is het om een betrouwbare relatie, een vriend, te hebben? Wat is een vriend?

Mensen houden zich graag aan elkaar vast, ook mannen. Er zijn maar weinig mannen die alleen kunnen overleven. Dat geldt ook voor gelovige mannen. Ook zij hebben elkaar nodig, immers zij weten dat ze leven in duisternis maar zij weten ook van licht. Die twee kunnen in het leven van mannen flink wat spanning geven!

In dat soort gevallen, en die beperken zich niet tot incidenten, is het maar wat belangrijk dat je een paar broeders om je hebt waar je vertrouwd mee kunt sparren. Juist dan zijn relaties belangrijk om samen te volharden.

Het thema Samen volharden wordt ingeleid door Jan Pool en Gert Hutten. Daar zijn we als comite erg blij mee!

Programma

Sprekers

Jan Pool

Jan Pool

Over 'Samen'

Audio

(122MB)

Gert Hutten

Gert Hutten

Over 'Volharden'

3:10Over zichzelf. Wil geen full-time dominee zijn. Wil ook wel eens achteraan lopen. 'Zie Jezus. Leef vrij'.
11:15Aftasten woord 'volharden'. Duurzaam, langdurig. Aanklacht tegen korte-termijn denken: kroket geeft directe kick; afvallen kost weken voor resultaat.
16:19Vorm in de kerk is niet belangrijk; Jezus is. Volharden is niet verharden, maar gestaald zijn. De ander aanspreken op zijn/haar principes.
22:20Ergens echt wakker van liggen. Ergens voor staan. Ergens voor gaan. Luc 22:31,32 Jezus ging helemaal voor zijn discipelen.
23:43Fundamenten voor volharding. Rom 5:4 Ellende leidt tot volharding leidt tot betrouwbaarheid leidt to hoop.
26:05Fundament 1: genade. Hand 7:25 God heeft helemaal niets van jou nodig. Hij is volmaakt. Je kunt hem niets geven. Beweging voor geloof: God geeft bakken vol liefde. Als jij doorhebt dat je dat krijgt, ga je dat zelf weer doorgeven.
29:35Fundament 2: bouwers op rots. Ieder die het Woord hoort en doet. Geen zweverige christenen, en conferentiehoppers, gefocussed op genezing.
32:30Je begint met verandering in je denken; je verandert door te doen. Ga niet aan de kleine ellende voorbij: doe er iets aan.
35:00Als het in de kerk niet gaat over ellende en rauwheid, dan krijg je zoete-suikerbol christendom. Aanklacht tegen parel-in-Gods-hand boodschap; achterbank-generatie kinderen; curling-ouders; suikertax.
40:30Het voelen van pijn is nodig, leren te vechten. Lijden is in principe zinloos, maar God pakt het om je te vormen.
41:50Jac 1:3,4. Beproeving ⇢ Lijden ⇢ Vastberadenheid ⇢ Volkomenheid ⇢ Volharding.
44:301 Pet 1:6. Verdriet verdiept de vreugde. Vreugde verdiept het verdriet.
45:30Hoe kun je volharden? Door focus, op Jezus! Stop met verdeeldheid over bijvoorbeeld berijming, of homofilie.
48:46Focus op de heerlijkheid van God. Niet 'Wat staat er in de belijdenis?' maar 'Wat zegt Jezus hierover?'. Zoek net zolang tot je het gevonden hebt. Als je het niet kunt vinden bij Jezus, hou dan je mond erover.
51:02Niet onder de boom van 'Kennis van Goed en Kwaad' blijven zitten, maar onder de boom van het 'Leven'.
52:00Waar maakt Jezus zich zichtbaar? Waar vind ik Jezus? In alle gebrokenheid! Je moet Jezus verbeelden, in het lijden wat je ziet.

Audio

(135MB)

Meewerkende organisaties

Gospel Recordings

gospelrecordings.nl

De bijbel en het evangelie in je eigen taal en in audio-visuele vormen. Voor in het onderwijs, in een kring of met je buren.

Bijbel-In

bijbelindelft.nl

Voor lektuur over geloof en geloven. Voor spelmateriaal, creatieve werkvormen en bladmuziek. Voor een advies over de kleine stapjes die jij zelf kunt zetten om ergens in Gods Woord te beginnen.

International Justice Mission

ijmnl.org

Zet jezelf in voor het daadwerkelijk bevrijden van volwassenen en kinderen welke onderdrukt worden, breng hoop, en help het veranderen van culturen waarin dat stelselmatig misbruik voorkomt.

Marriage Encounter

marriageencounter.nl

Je denkt te weten hoe je partner er over denkt. En daarom vraag je het maar niet meer, doe je het maar anders, of doe je het toch maar alleen. Pas op: Valkuilen!

Samenspraak en samenwerking in je huwelijk: het is nooit te laat voor een opfrissing. Onderhoudsbeurt 2.0.

Open Doors

opendoors.nl

Hoop, hulp en bemoediging voor vervolgde (nieuwe) christenen in culturen waar het christendom taboe is of uitgeroeit schijnt te moeten worden.