Agenda 2012

24 maart 2012

16e Mannendag, Delfland

Onder stralende weersomstandigheden hebben we een gezegende 16de Mannendag meegemaakt.

We hebben stil gestaan bij een problematiek die mannen van vandaag ervaren: Vaderschap en Leiderschap.

Beschrijving

Thema

"Man, leid je nog?"

Sprekers

Bert Reinds

Man, leid je nog ... in je Gezin?

Hoe een begrafenis van je eigen vader, een moment van ommekeer kan zijn. Laat jij het gebeuren dat jouw eigen kind zich later net zo afvraagt "Wie was mijn vader?".

'Vader zijn' krijg je niet op school geleerd. Mannen hebben zowiezo al problemen met gevoel, emoties en het daarover praten. Bert geeft handvatten en een stramien om van jezelf een betrokken vader te maken. Betrokken worden bij en dóór je kinderen.

Niet alleen van toepassing op praktisch vaderschap maar ook in geestelijk vaderschap met geestelijke kinderen. Als leiders van een kerkgemeente of in een oudstenteam.

Daarnaast heeft Bert zichzelf kwetsbaar opgesteld door met de band te willen meezingen. Nou, Bert, je angst dat het ons volgend jaar bezoekers (of zelfs een band) kost is niet terecht. We zongen hard met je mee. Broeders voor en onder elkaar!

Audio

Fragment 1 : Wat je kunt vs. Wie je bent

Fragment 2 : Een betrokken vader zijn

Henk Jan Kamsteeg

Man, leid je nog ... met Bevlogenheid?

Het onderwerp Leiderschap werd daadkrachtig en bevlogen behandeld door Henk Jan Kamsteeg.

Alle goede leiders hebben ooit hun Popeye-moment gehad. "I can't stand it. I can't stand it no more". Het moment waaruit zij hun kracht en gedrevenheid halen: om iets te gaan bevechten, om een bepaald onrecht te bestrijden, om een ontwikkeling ten goede te laten keren

En vervolgens zetten zij zich in beweging. Om wat voor anderen te gaan betekenen. Door anderen te gaan mobiliseren. Met de gaven en talenten die zij hebben.

Henk Jan geeft handvatten hoe ook jij achter jouw talenten en jouw persoonlijke missie komt. Wordt je bewust van jouw 'flow'. Waarmee verlies jij (graag) jouw tijd?

Henk Jan maakt duidelijk dat 'de leider zijn' wat anders is dan 'de baas zijn'. Dienend leiderschap is de beste strategie voor een duurzame organisatie, met medewerkers die zich gehoord en gewaardeerd weten.

Daarnaast gaf hij ons een bezielde waarschuwing mee, over het sterke geslacht en het sterke geslachtsdeel, en wat voor schade dat kan berokkenen aan Gods koninkrijk. Laat Satan niet oprukken.

Als het aan ons ligt, Henk Jan, ben je volgend jaar weer welkom. Je hebt zoveel voor ons om uit te diepen.

Audio

Fragment 3 : Pappa-dag en Quality-time

Fragment 4 : Het Popeye-moment

Impressies

Impressies